Acupunctuur bij ademhalingsproblemen

De ademhaling is onze bron van leven. Een ontspannen ademhaling zorgt ervoor dat we ons goed en gezond voelen. Als de ademhaling moeizaam gaat, kan dat beangstigend zijn. Of het nu gaat om astma of hyperventilatie, ademhalingsproblemen zijn altijd ingrijpend.

De luchtwegen

Bekende vormen van ademhalingsaandoeningen zijn astma, chronische bronchitis en longemfyseem. Deze ziekten worden vaak door elkaar gehaald, omdat de ziektebeelden elkaar gedeeltelijk overlappen. Wat de aandoeningen gemeen hebben, is dat de lucht niet vrij door de luchtwegen in de longen kan stromen. Dit is het gevolg van een chronische ontsteking aan (een deel van) de luchtwegen of de longen. Deze ontsteking kan verschillende oorzaken hebben. Bij astma is dat meestal een allergische reactie op een prikkel van buiten, zoals luchtvervuiling, stof, pollen, haren van huisdieren of voedingsmiddelen. Bij chronische bronchitis en longemfyseem is dat doorgaans een langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen, zoals tabaksrook. Andere veel voorkomende maar mildere vormen van ademhalingsproblemen zijn hyperventilatie, kortademigheid en apnoe (korte ademstilstand). Bij deze klachten worden de problemen veroorzaakt door een verstoord ademhalingsritme.

Wat kan acupunctuur doen?

De luchtwegen zijn een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem, omdat ze in direct contact staan met de buitenwereld. Als het afweersysteem niet goed werkt, worden we gevoeliger voor ziekten. Een acupunctuurbehandeling bij ademhalingsproblemen versterkt het afweersysteem, zorgt voor ontspanning in de luchtwegen en de borstkas en vermindert de slijmproductie. Bij klachten als hyperventilatie en kortademigheid, zorgt acupunctuur ervoor dat het ritme van de ademhaling weer gezond wordt. De ademhaling wordt rustiger en dieper. Je klachten verminderen aanzienlijk of verdwijnen. Bij een chronische ademhalingsaandoening zorgt acupunctuur ervoor dat de klachten zodanig afnemen, dat het dagelijkse leven weer een stuk aangenamer wordt. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten. Je acupuncturist vertelt je hier meer over.

On the move sportblessurepreventie


Afspraak plannen Enschede

Een afspraak plannen bij Fysiotherapie On The Move in Enschede is zeer eenvoudig. U ziet een overzicht met alle beschikbare tijden voor het maken van een afspraak. Groen betekent dat er een tijd beschikbaar is.

› Stap 1
Selecteer eerst een locatie

› Stap 2
Selecteer een medewerker, kies een beschikbare tijd, vul uw gegevens in en druk op 'verstuur'

✓ Klaar!
Zodra wij de afspraak hebben bevestigd ontvangt u hier een e-mail over.

Alleen na het ontvangen van de bevestigings e-mail is de afspraak definitief. Geen bevestigings e-mail ontvangen? Bel met 053 234 00 07, mail naar info@fysiotherapieonthemove.nl, of neem contact op via WhatsApp

Mocht u uw geschikte tijd niet vinden of wenst u een afspraak in de avonduren? Neem gerust contact met ons op. Er wordt altijd gestreefd naar een passende afspraak.

Contact

Telefoon, E-mail of WhatsApp

Voortsweg 204
7523CK Enschede


053 234 0007

info@fysiotherapieonthemove.nl

Stuur een Appje

Blijf op de hoogte

Ik ben te vinden op de volgende kanalen

Afspraak plannen

Bekijk alle beschikbare tijden

© Copyright 2020 Fysiotherapie On The Move

Privacy Statement - Algemene voorwaarden