Medical Taping | Fysiotherapie On The Move | Fysio Enschede

Medical Taping in Enschede

Medical taping, ook wel medisch tapen genoemd, is een bepaalde manier van tapen waarbij de spieren ondersteund worden in hun functie. Er wordt gebruik gemaakt van een elastische tape die dezelfde rekbaarheid heeft als de huid, waardoor de bewegingsvrijheid niet wordt beperkt. Beweging en spieractiviteit zijn onmisbare factoren bij het voorkomen en genezen van lichamelijke klachten. Beweging van de spieren heeft namelijk invloed op de lichaamstemperatuur, bloedsomloop en het lymfestelsel. Als de spieren dus niet goed werken, kan dit resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen.

Medical taping wordt vaak gebruikt door fysiotherapeuten, bij de behandeling van onder andere overbelasting en spierblessures, zoals bijvoorbeeld een tennisarm. Maar ook voor het ondersteunen van gewrichten, het verminderen van ontstekingen en pijn of het corrigeren van de lichaamshouding. Ook in de sport wordt er ook veel gebruikt gemaakt van medical tape, om bijvoorbeeld spieren te beïnvloeden en gewrichten te ondersteunen.

Een van de grootste voordelen van medical taping is dat door de elasticiteit de bewegingsvrijheid niet wordt beperkt. Dus de spieren en gewrichten worden ondersteund, terwijl de gebruiker er alles mee kan doen: sporten, bewegen, douchen en zwemmen. De tape blijft tussen de vier en tien dagen zitten en ondertussen ademt de huid gewoon door. Want medical tape is ademend en voert vocht af. Daarnaast vermindert de tape pijn en spierspanning en heft belemmeringen in de bloedcirculatie en lymfeafvoer op.
Medical Taping Enschede


Afspraak plannen Enschede

Een afspraak plannen bij Fysiotherapie On The Move in Enschede is zeer eenvoudig. Klik simpelweg op de knop die voor u van toepassing is om een afspraak te maken. Nadat u de stappen heeft doorlopen ontvangt u van ons een bevesteging per e-mail.

Klik hieronder op de knop die voor u van toepassing is om een afspraak in te plannen

Komt u voor de eerste keer bij ons in de praktijk? Kies dan voor ‘Eerste afspraak inplannen’. Bent u eerder bij ons onder behandeling geweest, maar bent u langer dan 3 maanden niet geweest of komt u met een nieuwe klacht? Kies dan ook voor ‘Eerste afspraak inplannen’. Bent u reeds bij ons onder behandeling en wilt u een vervolgafspraak inplannen? Kies dan voor ‘Een vervolgafspraak inplannen’ en log in met uw MijnZorgtoegang account.

Eerste afspraak inplannen Een vervolgafspraak inplannen

Zodra wij de afspraak hebben bevestigd ontvangt u hier een e-mail over.

Alleen na het ontvangen van de bevestigings e-mail is de afspraak definitief. Geen bevestigings e-mail ontvangen? Bel met 053-2340007, mail naar info@fysiotherapieonthemove.nl, of neem contact op via WhatsApp

Mocht u uw geschikte tijd niet vinden of wenst u een afspraak in de avonduren? Neem gerust contact met ons op. Er wordt altijd gestreefd naar een passende afspraak.

Contact

Telefoon, E-mail of WhatsApp

Oldenzaalsestraat 123
7514DP Enschede


053 234 0007

info@fysiotherapieonthemove.nl

Stuur een Appje

Blijf op de hoogte

Ik ben te vinden op de volgende kanalen

Afspraak plannen

Bekijk alle beschikbare tijden

© Copyright 2020 Fysiotherapie On The Move

Privacy Statement - Algemene voorwaarden